Zelfredzaam zeemanschap - Dick Huges

Locatie: Lelystad
Begin datum: 05-03-2016
Eind datum: 05-03-2016
Organisator: Erik Aapkes / Frank Jibben

Dick Huges heeft ruime zeilervaring met o.a. drie oceaanoversteken en een wereldomzeiling op zijn naam en hij deelt zijn ervaringen met ons tijdens een twee uur durende lezing over Zelfredzaam zeemanschap. Vragen die tijdens zijn presentatie aan de orde komen zijn o.a.:

1) Hoe wist Eratosthenes 200 jaar BC de exacte omtrek van de aarde?

2) Hoe vond Columbus in 1493 Spanje eigenlijk terug? 

3) Hoe werkt Noodastro voor het geval dat de GPS eruit ligt?

4) Hoe werkt Sheet to Tiller voor het geval dat de stuurautomaat eruit ligt?

5) Hoe maak je je eigen aan-boord-weersverwachting als de grib-files eruit liggen?

Vraag 1 en 2 zijn vooral historisch intellectueel. Fascinerend in hun logica en eenvoud. Ook nu nog steeds te gebruiken.

Vraag 3, 4, en 5 zijn de hoofdonderwerpen uit het ''Boordboek Zelfredzaam zeemanschap''. Dit boekje is opgezet vanuit de aanname dat alle elektriciteit eruit ligt en dat de Schipper op eigen ''kracht en inzicht'' veilig thuis moet zien te komen. Had ook kunnen heten: ''Wat nu Schipper''. (zie ook http://www.zelfredzaamzeemanschap.nl)

De lezing zal plaatsvinden in restaurant 
Aan Ut Water
Flevo Marina
IJsselmeerdijk 17 (afslag Overstag via je TomTom)
8221 RC Lelystad 

De koffie staat klaar om 13:30 en we beginnen om 14:00 uur. Na de presentatie, rond 16:30, kunt u uiteraard nog even napraten onder het genot van een borreltje (wel op eigen rekening) en is er ook de mogelijkheid te blijven eten in Aan Ut Water (ja ook voor eigen rekening).

Er is keuze uit een menu van €24,75 carpaccio of duo á la chef(gefr,garn/geb.gamba,s) / Heilbotfilet of Kalfsentrecote/ Dame Blanche, of plate gerechten slibtong/spareribs/zalmfilet/varkenshaas saté voor slechts € 15,00.

Opgave voor de lezing uitsluitend via de website en wel voor 3 maart a.s..

Voor het diner dient men zich UITERLIJK 26 Februari op te geven via mail bij eaapkes@planet.nl en onder betaling van het verschuldigde bedrag vóór diezelfde datum op bankrekening IBAN: NL30 INGB 0004 0604 82 BIC: INGBNL2A, t.n.v. Victoire Club, o.v.v. uw naam en ZRZ Lelystad. Opgave en/of betaling na genoemde datum is niet mogelijk!

Geef u snel op want dit wordt een uiterst interessante, leerzame en bovenal nuttige lezing!

 

Links

Link Gebruiker
www.zelfredzaamzeemanschap.nlErik Aapkes

Foto's

OSTAR 1984