Rondje Noord-Holland

Locatie: nnb
Begin datum: 12-08-2016
Eind datum: 14-08-2016
Organisator: Ruud Jansen

Rondje Noord-Holland

 

Dit was er weer zo een, zo’n droomrondje. Prachtig weer, een 4 a 5 WZW dus lekker aan de genua sleurend naar Den Helder.  Het werd dus ook een record, vanaf het moment dat we buitengaats waren, tot de KMJC in 4,5 uur. Dit keer met een kleine harde kern van 5 schepen.

We verzamelden zoals gewoonlijk op vrijdag in het zijkanaal A te Beverwijk, waar ipv het pannekoekenschip, welke weggehaald was voordat het zonk, een heuse steiger was gebouwd. Nu nog sanitair erbij en dan liggen we in de toekomst nog eens op stand in deze slibsloot.

’s Ochtends vertrokken we tegen negenen in konvooi richting kleine sluis en het zilte nat. Er werd zoals gebruikelijk vlot geschut en nog binnen de pieren werden de zeilen gehesen. De Fram koos voor de route langs de kust (goede keuze bleek later) en de overige schepen (Potvis, Bertus 2, Quincy, en de Jupiter) zeilden flink naar buiten, wellicht om de hogere golven bij de kust te vermijden. En die hogere golven waren er, ze zorgden bij diverse schepen voor een smakelijk spoor voor de vissen. Dat mocht de pret echter niet drukken, bij 1 van de opstappers van de Jupiter was het meer een geregelde, lastige onderbreking van een verder heel gezellige zeildag. Met als een hoogtepunt een nieuwsgierige zeehond die de boot volgde.

Tegen 4 uur lagen alle schepen in de KMJC haven, waar ’s middags in een heerlijk zonnetje de borrels werden opengetrokken. ’s Avonds werd er weer enorm goed gegeten bij Landsend naast de veerboothaven.

Zondagochtend over het wad richting Den Oever en daarna ging iedereen weer richting de thuishaven. Wat een heerlijk rondje. Ruud en Ria enorm bedankt voor de goede organisatie!

Erik Aapkes

a/b Jupiter

Links

Link Gebruiker
Jupiter op zeeRuud Jansen

Foto's