Sluitingstocht Zuid

Locatie: Bruinisse
Begin datum: 25-09-2015
Eind datum: 27-09-2015
Organisator: Patrick Snijders / Jacques Uiterwaal / Gerhard van der Veen

Sluitingstocht Bruinisse

18 schepen aangemeld ! Blijkt al een hele tijd geleden en op een rij zijn dat bijna 200 meter Victoire's. En bovendien bijna alle boten vertegenwoordigd V42 C , 1200 ,  1122 ,1044 ,933 , 822 , en op zaterdag nog een niet aangemelde 855. Supper !

Na het werk snel Anke oppikken en richting Wemeldinge snorren. 18 u buiten en met een rustig windje zeilden we door het Brabants vaarwater, net niet helemaalbezeild dus een klein stukje het ijzeren paard gestart. Met een prachtige ondergaande zon aan het hek vaarden we verder via de keeten richting Bruinisse. Ter hoogte van St-Annaland was "het vet van de soep"  (is minder dan 3 knoopjes) en gingen de zeilen neer zodat we nog net op tijd waren om de onverlichte boeien ,voor aanloop Bruinisse , te vinden. Schutten en hop de haven Bruinisse binnen waar bijna iedereeen al was aangekomen. Nee meneer u moet de andere kant in de haven gaf Gerhard me nog mee. Wist ik veel waar de I steiger was , al had ik het doorgestuurde plannetje maar moeten lezen. Aangekomen kon ik nog  voor een borreltje langs bij Opa Boot (Zeehoning).

Zaterdag ochtend verse broodjes gaan halen en rond 10u30 was er een pallaver met koffie en gebakjes.  De Voorzitter sprak de menigte toe (43 stuks) en gaf een uiteenzetting over de geplande activitiet. Gerhard en Jacques hadden een puzzeltocht uitgezet waarbij een mooi rondje gevaren werd op de Grevelingen. Op dit rondje kregen we een vracht foto's mee met bijhorende vraagjes. De V's werden vaarklaar gemaakt , hier en daar werd een bemannning gemengd zodat deze wat konden bijpraten of kregen de Fiorente bemanning een 1044 experience aangeboden bij (alweer) Opa Boot of ging een 1044'er eens proeven op een V42 C .  Bij de start van de puzzeltocht stond er geen zuchtje wind dus hadden we ruim de tijd om alle aandacht op de foto's te vestigen. Gelukkig kwam er nadien toch nog een mooi briesje opzetten zodat we toch een ruim 4 uur duurende tocht konden varen. Nooit gedacht dat het zoeken van zoveel plaatjes zo vermoeiend was. Eens de wind goed blies ging de aandacht wel wat weg, maar de uitslag toonde wel dat sommige een klare kijk bleven hebben en maar weinig fouten maakten. Na afloop werd weer afgesproken op het centrale haventerein om wat na te kaarten (met borrel) en werd afgerond met een groepsfoto. Gerhard ging al goed aan de slag met verbeteren.  Het dinner was gepland in restaurant "De Meeuw" waar we konden steengrillen. Een doe het zelf klusje waarbij ons geduld op proef werd gesteld. Als ze zeggen dat je moet wachten tot het vlees vanzelf lost moet je ook wachten en dat lukte niet iedereen. Maar wel gezellig . Uitslag van de foto-puzzeltocht werd bekend gemaakt doch even onderbroken door Peter die stelde dat het een fijne organisatie was maar benadrukte ook dat hij normaal altijd wint (samen met Cees) . Hij voelde waarschijnlijk net op tijd de bui al hangen dat hij deze keer niet zou winnen. Deze eer was weggelegd voor de Velo Volantis met slechts 5 foutjes. Einde van een mooie dag met voormij nog een afsluiterje op een vreemde 933. Henk maakte van z'n boot een uniek exemplaar door het nieuwe  V logo op de boeg te zetten. Wat een durf.

Met een korte weekend bijeenkomst trekt iedereen daags nadien weer huiswaarts afhankelijk van de bestemming de één al wat eerder dan de andere. Aan de sluis werd er een vertragings maneuver ingezet om de Fiorente nog mee de sluis in te krijgen wat ook lukte. We kijken al uit naar de volgende bijeenkomst.

Als nu iedeeen in z'n agenda het laatste weekend van september 2016  aankruist voor de sluitingstocht komen we gegarandeerd aan 20 à 25 schepen, en zetten zo de Victoire's weer eens mooi in beeld.

Bedankt aan alle deelnemers en Jacques en Gerhard die alles ineenknutselden.

Groet 

Petrick  

"Hartendief"

Links

Link Gebruiker
http:Joris Redig