Sluitingstocht Noord

Locatie: Markermeer
Begin datum: 25-09-2015
Eind datum: 27-09-2015
Organisator: Erik Aapkes

We hebben er de laatste jaren patent op, fantastisch weer. Niet al te veel wind maar stralend blauwe luchten. 10 schepen verzamelden op vrijdag in de Buijshaven in Enkhuizen waar 's avonds om 8 uur in het pikkedonker de steigerborrel werd gehouden. Slechts door de glimmende witte romp van de Janna en dure zaklampjes van Steve Jobs, konden we nog enigzins zien wat we dronken. Tevens werd het programma voor de volgende dag doorgenomen: vertrek om half elf (op verzoek van Hans Lenk die uiteraard een gezamenlijk vertrek wilde benutten om een wedstrijdje te organiseren), door de sluizen van Enkhuizen en pal zuid naar Marken. Vervolgens weer borrelen (ja we kunnen er wat van in noord) en eten met.......inderdaad borrels.

En zo geschiedde. De spinnakers werden na Enkhuizen gehesen en een vloot Victoires zeilde richting Marken. Daar waren de Jupiter en de Ti Sento al om de binnenkomers te verwelkomen en hier voegden de Javelin en de Comparis zich ook nog bij de groep. De Passant voer naar Monnickendam vanwege zondagochtendverplichtingen (mooi, 3x woordwaarde) zodat er uiteindelijk 12 schepen in de zonnige haven van Marken lagen, varierend van 822 (de Bertus) tot aan de prachtige 1200 Anak Mas. Een prachtig gezicht!

's Avonds werd er gegeten in de VIP room van restaurant de Visscher (graag recensies achterlaten op Iens!), welke ondanks matige recensies en het veelbetekende "gaan jullie DAAR eten" van de havenmeester, een prima hap voorschotelde.

Mede omdat de Brandenburgjes (nog) niet aan boord mochten werd er besloten op de Anak Mas af te zakken en nadat Marcel ervan overtuigd was dat zijn 22 eigenlijk een zelfde schip is als de 1200, maar dan zo lang als de laatste breed is, en de kaasvoorraad van Theo en Margot verorberd was, hebben we uiteindelijk toch maar weer de kooien opgezocht.

Zondagochtend ging iedereen, met een licht windje onder een wederom stralend, zonnige hemel, weer huiswaarts. Wat een lekkere sluitingstocht!

Tot op de ALV

 

Groeten,

Erik - V855 Jupiter (nee, niet Jupiler)

Foto's