Rondje Walcheren

Locatie: Zierikzee
Begin datum: 21-08-2015
Eind datum: 23-08-2015
Organisator: Patrick Snijders

Rondje Walcheren 2015  (2e editie)

Vrijdagavond aankomen in Zierkzee na 2 uurtjes brommen want nagenoeg geen wind en stroom tegen. 4 boten lagen al eerder in een zon overgoten Zierkzee waar er havenfeesten waren en we een wandeling maakte naar de Engelse loskade om een hapje te eten (en te drinken)  Nooit zoveel volk gezien op een Victoire bijeenkomst. S'avonds nog even de planning doorgenomen voor de tocht naar Vlissingen.

Zaterdag ochtend stipt om 8 uur gooide Cees los met noog 2 boten erlangs. (Afvaart in vrije stijl). De wind was ons gunstig want in tegenstelling tot wat men voorspelde stond er een matig windje wat ons naar de Roompotsluisbracht. Daarna een rustige zee op voor het stuk naar Vlissingen. Maiden trip op zee voor Fiorente met bemanning.  Half wind richting Westkapelle en dan opkruisen in het smalle vaarwater van het Oostgat  met wat afvarende zeeschepen welke ons pad kruisten. Alles geheel volgens plan liepen we 15u15 Vlissingen aan. Goed beschut maar daardoor ook goed heet. Douche in de kuip , douche op de steiger, maakte niet uit. s' Avonds op het terras van Brasserie Evertsen uit eten. Ook nog even de planing voor zondag doornemen , weer heel warm maar deze keer met heel stevig windje.

Voorkeur ging op zondag uit voor de trip langs het Veerse meer. 10u 30 los , kanaal van Walcheren redelijk vlot door. Fiorente werd als eerste achtergelaten in Arnemuiden. Niet meteen mijn favoriete vaarwater maar als de stukken bezeild zijn kan je er wel met harde wind ook wel hard zeilen. Geen golfje dat je afstopt.

De bedoeling was om net voor de regen binnen te zijn maar dat lukte net niet. We sloten het weekend af met een fikse regenbui. Weer een geslaagd rondje (dit maal tegen de klok)

2014 :  4 boten        2015 :   5 boten       2016 :    ?????

Ruimer verslag in het volgende clubblad.

Groeten Patrick

Foto's

Een plaatje