Openingstocht Noord

Locatie: IJsselmeer/Wad
Begin datum: 14-05-2015
Eind datum: 17-05-2015
Organisator: Erik Aapkes
Dit jaar even geen wad! We vonden het namelijk leuk de V22's te ontmoeten en dat doen we op donderdag. Indien je voor 12:00 uur in Stavoren kunt zijn, kun je meedoen aan een speciale wedstrijd welke Harmen Ament organiseert en waarvoor hij het volgende schreef:

1: om 14.00 u. do 14 mei klinkt bij het beeld van het Vrouwtje van Stavoren bij de oude sluisbrug het startschot. Daar is men! Bij dat beeldje begint de zeilwedstrijd.. Niet noodzakelijkerwijs de schipper is daar bij dat beeldje, het kan ook een ander bemanningslid zijn, die holt naar de boot en bij de boot aangekomen hijst men zo snel mogelijk de zeilen en gaat OP ZEIL de haven uit.
2. Los van uit welke hoek de wind zal waaien koerst men naar de uiterton van Workum/Hindeloopen , de H2W1, rondt deze aan de oostkant door het noorden, en dan
3: terug naar de boei van VF b, NW ten Westen van Staveren ( 't vervolg v/d vaarweg Enkhuizen - Kornwerderzand in feite). Deze rondt men
aan de Westkant en dan zuid om, en weer terug naar Hylpen.
4. De finishlijn is het passeren van West naar Oost ( richting haven) van de H8 boei ( aan de noordkant).

Het lijkt me handig als de geïnteresseerden voor deze wedstrijd rechtstreeks Harmen mailen voor verdere details (harmennel@doopsgezind.nl).

De anderen kunnen zich later in de middag melden in de oude haven van Hindeloopen, waar we voor de club hebben gereserveerd. Harmen is daar al op zijn V22. 's Avonds wordt er gezamenlijk gegeten in het Kalkoentje.

Vrijdag gaat de tocht dan naar Lelystad, waar de Bataviahaven gereserveerd zal zijn (aan de andere kant van de sluis, bij de Batavia). Eten kan ter plekke afgesproken worden, maar laten we aan een ieder over. Zaterdag gaat de tocht dan naar Hoorn, waar we in de Binnenhaven of de Vluchthaven liggen (wordt hier nog gemeld). Ook hier weer vele gelegenheden om uit eten te gaan, maar dit laten we graag over aan het eigen initiatief.

Liggelden zijn voor rekening van de club (zolang we binnen budget blijven uiteraard), alle overige kosten zijn voor eigen rekening.

Ik heb Hans Lenk bereid gevonden om de coordinatie van de Openingstocht op zich te nemen. Dank daarvoor Hans!