Rondje Noord Holland

Locatie: Noordzee / Wadden /
Begin datum: 05-09-2014
Eind datum: 07-09-2014
Organisator: Erik Aapkes
Vrijdagmiddag vertrok ik vanuit mijn thuishaven naar Beverwijk. Bij de Oranjesluis pikte ik alvast een deel van mijn bemanning op. In het donker meerde ik af in de haven van Beverwijk.

De volgende ochtend verscheen bemanningslid nr 2 en vertrokken we met 6 schepen onder inspirerende leiding van Cees naar de sluis. Eenmaal buiten bleek nog een Victoire te liggen, net terug van een mislukte poging naar Engeland te zeilen en niet te motoren. Zij sloten zich bij de groep aan. Met een noordwestelijke wind voeren we richting Den Helder. De wind was net gunstig genoeg om geen rakken te hoeven maken. Rond 5 a 6 uur kwamen de meeste schepen de haven van de marine binnenlopen. Helaas weinig tijd voor een steigerborrel, maar dat werd weer ruimschoots ingehaald bij Land's End, waar we genoten van een heerlijk 3 gangen menu.
Pas laat keerden we allen terug naar onze schepen en gingen te kooi.

Zondagochtend rond 7 uur vertrokken we met z'n allen naar De Oever. Een aantal hebben gepoogd dat zeilend te doen, maar de wind was nauwelijks in beweging te krijgen. Het werd voor de meesten motoren. Op het IJsselmeer werd het al niet beter, dus tot Enkhuizen heb ik gemoord en daar mijn bemanning op de trein uitgezwaaid.

Weer een leuk tocht, diegene die niet hebben meegedaan hebben zoals gebruikelijk weer het nodige gemist.

Paul Benner
sy Capilano