Workshop saildrive + lezing Ben Rutte NIEUWE DATUM

Locatie: Huizen
Begin datum: 17-02-2013
Eind datum: 17-02-2013
Organisator: Erik Aapkes
"Je zou haast niet meer durven uitvaren", zei Rene Schoen, nadat Hans Lenk zijn workshop had gegeven over saildrives. Je zou het wel zeggen, na alle horrorverhalen van Hans over afgesleten assen, lekkende pakkingen, doorgeroeste aluminium platen etc. etc.. Het enige waar we eigenlijk niet bang voor hoeven te zijn is dat vermaledijde manchet, dat gaat nooit meer kapot schijnt het.
De waarheid was natuurlijk dat er een aantal aandachtspunten zijn waarop de saildrive gebruiker moet letten, maar dat er dan eigenlijk probleemloos mee gevaren kan worden. We zullen Hans vragen deze, met de diapresentatie op de site te zetten, zodat we e.e.a. nog even rustig kunnen nalezen. Al met al een uiterst interessant en leerzaam verhaal, geïllustreerd met foto's en met de daadwerkelijke onderdelen van de saildrive.

Na de broodjeslunch in de Stuurhut in Huizen, was het de beurt aan Ben Rutte die de 47 aanwezigen meer dan 2,5 uur wist te boeien en te vermaken met zijn prachtige verhalen over hun wereldreis van 3 jaren met de Blauwe Pinquin, een V34 uit 1977. Het reisverhaal van Ben was doorspekt met praktische tips over de voorbereiding, uitrusting en het onderhoud van je Victoire voor en gedurende zo'n lange reis. En de fantastische zeileigenschappen werden door Ben veelvuldig geroemd, hetgeen uiteraard instemming kreeg vanuit het publiek.
Ook wel eens goed om te horen dat een dergelijke trip geen fortuin hoeft te kosten. Een ton (100.000 Euro dus Patrick) all-in, voor drie jaar wereldreis, inclusief de aanschaf van de Blauwe Pinquin, een gereviseerd blok en alle andere voorbereidingen. Maar het meest indrukwekkend toch wel de 100 foto's van al die prachtige plekken die Ben en Annemiek hebben aangedaan en de verhalen van alle wonderlijke en leuke ontmoetingen tijdens hun reis.
Ik denk dat menigeen (waaronder ik) zich al in een van de baaitjes in de tropen zag liggen. En voor hen, voor wie een dergelijke verre reis om wat voor redenen dan ook onmogelijk is (waaronder ook ik); Zuid Engeland ziet er ook prachtig en subtropisch uit in de zomer!
Hans en Ben, beide bedankt voor jullie mooie presentaties en voor alle anderen, graag tot ziens bij de openingstochten!

Foto's

Saildrive1
Saildrive2
Saildrive3
Saildrive4
Saildrive5
Saildrive6
Saildrive7
Saildrive8
Saildrive9
Ben1
Ben2
Ben3
Ben4
Ben5
Ben6
Ben7
Ben8
Ben9