Openingstocht Noord

Locatie: IJsselmeer / Wad
Begin datum: 09-05-2013
Eind datum: 12-05-2013
Organisator: Erik Aapkes
Na een slappe aanloop, schreven zich uiteindelijk toch 13 schepen in voor de openingstocht Noord, en zo kwam het dus dat donderdagavond in Makkum een goedbezochte steigerborrel plaatsvond ( in het leugenhuisje, dus goed voor dikke verhalen) met een 30-tal leden waaronder weer nieuwe gezichten. Ruud en Ria van de V822 Bertus en Boudewijn Berger met schoonvader en zoon Willem van de V822 Silent Wings. Iedereen had er zin in maar was wel een beetje in twijfel of het wel zo'n goed idee zou zijn de volgende dag het wad op te gaan.
De fluitende verstagingen en de hellende boten waren 's nachts al een teken dat het de verkeerde kant opging met de wind, en bij het palaver vrijdagochtend werd dan ook besloten het wad links te laten liggen (eigenlijk rechts) en de beslissing om het IJsselmeer op te gaan tot 's middags uit te stellen.
Maar toen het bleef poeieren en m.n. de windvlagen erg hard bleven, besloten we unaniem een dagje "verwaaid" te blijven liggen. Dus, 's middags maar weer een steigerborrel gehouden, waar dit keer zelfs 2 passanten op leeftijd kwamen aanschuiven om van de borrels, snacks en kaasjes mee te genieten.
's Avonds was er een gezamenlijk diner waarbij, geheel spontaan, onze nieuwe (gezins-)leden en de schotse opstapper van de Bonito, werden geïnaugureerd, toegezongen door Meindert Walstra van de Stormvogel, met zijn prachtige Shantykoor stem. Zaterdagochtend vonden we dat we genoeg hadden stilgelegen en dus werd het IJsselmeer opgezocht voor een aantal uren hakken naar Enkhuizen. Gisela Irawan van de Thira voer binnendoor naar haar thuishaven Workum, maar zou 's avonds met de auto naar Enkhuizen komen. Windje 5 (zou Cees zeggen) met vlagen tot 6,7 en de befaamde steile golven, zorgden ervoor dat alle Victoires weer lekker werden gespoeld. Rond 5 uur 's middags was uiteindelijk iedereen aangekomen in de Buyshaven, waar we aan de binnenkant gezellig naast elkaar lagen.
Het diner vond weer plaats bij de Markerwaard aan de oude haven en hier schoven ook Frank Meijer met vriendin Nancy nog aan.
Op zondag ging iedereen weer zijn of haar weg en konden we terugkijken op een winderige maar zeer gezellige en geslaagde openingstocht 2013.

Foto's

Steigerborrel
Steigerborrel
Steigerborrel
Steigerborrel
Nieuwe leden Boudewijn, Ruud en Ria
Skipper's overleg
And schippersvrouwenoverleg (3x woordwaarde)
Gemeentehaven Makkum
Henny Quint heeft er zin in
Henny en Klaas
Hmmm, zullen we dat doen voorzitter!?
Even uw aandacht
Wat hebben die twee voor?
Een schippersbaard van zeep voor de nieuwe leden
Toegezongen door Shanty zanger Meindert Walstra
Diner in Makkum
Blue Note stampt richting Enkhuizen
Alleen op het
Bonito dreunt naar Enkhuizen
Mooi he?
Nog mooier
De prachtige Nikè
Wat ziet dat er gaaf uit!