Sluitingstocht Noord

Locatie: Markermeer - Enkhuiz
Begin datum: 28-09-2012
Eind datum: 30-09-2012
Organisator: Erik Aapkes
Victoire sluitings tocht Noord van 28-29 en 30 sept 2012.Vrijdag 28 september vertrokken wij om 15.00 uur uit Hoorn met als bestemming Enkhuizen, het woei stevig zuid-west 4-6 en met alleen de high aspect fok ging het met 5,5-6 mijl richting de sluis alwaar we vlot geschut werden.

Om 17.00 uur als eerste afgemeerd in de gemeente haven ,op gereserveerde plaatsen voor het haven kantoor.

Rond 18.00 uur arriveerden ook de Quincy ,de Ti Sento en de Passant,en die weren bereid om te helpen de nog aanwezige drank voorraad enigszins te laten verdampen zodat het winter leeg halen, over twee weken, vereenvoudigd werd.

sAvonds om 21.00 uur waren ook de Potvis ,de Cygne en de Bonito

gearriveerd en werd besloten om de volgende dag om half twaalf te vertrekken naar Edam.

Zaterdag 29 sept. ‘smorgens vroeg nog wat regen maar zo rond 10.00 uur liet zelfs de zon zich bescheiden zien en werd besloten om rond 12.30 te vertrekken richting Edam en omdat het toch wel stevig woei SSW 5-7 ging een ieder rechtstreeks naar Edam zonder daar een wedstrijd parkoer aan te koppelen.

Dubbel gereefd en met de high aspect fok,hoog aan de wind was Edam net te bezeilen.

Om 15.30 waren alle 7 deelnemers gearriveerd en sleepten velen hun overtollige drank en hapjes voorraad naar het terras van watersport vereniging Zeevang om daar gezellig de rest van de middag door te brengen.

Om 19.00 uur werd de Chinese maaltijd bezorgd bij het clubhuis van de Zeevang ,alwaar we gezellig etend en drinkend de avond hebben doorgebracht.

Dit weekend had de wsv de Zeevang een sluitings tocht naar Enkhuizen,zodat er voldoende boxen vrij waren om ons te ontvangen en ook het clubhuis tot onze beschikking hadden,geregeld door ons bestuurs lid Henny,die daar ook tijdens het zomer seizoen ingeroosterd word als havenmeester.

Zondag 30 sept. mooi zonnig weer en een westen wind 6-7 ,wat wil je nog meer.

De boxen waren tot 14.00 uur beschikbaar omdat dan de ligplaats houders vanuit Enkhuizen terug zouden keren.

Om 13.30 uur vertrokken wij als een van de laatste weer richting thuis haven Hoorn,halve wind,een prima tochtje.

Al met al een geslaagde sluitings tocht , dank aan de organisatie, alleen jammer dat het aantal deelnemers zo beperkt is.p/s Bij het opruimer van oude victoire verslagen kwam ik een programma sluitings tocht naar Volendan 1983 tegen ,een aanbreng tocht van ongeveer zes uur varen met eten en tombola in hotel Spaander,waar toen 34 boten aan deelnamen,dat waren nog eens aantallen deelnemers terwijl er minder leden waren en de boten niet groter waren als de V34.

Hoe kan het toch zijn dat met meer leden en grotere boten de deelname aan de natte evenementen zo slecht bezocht worden. Suggesties hieromtrent zijn van harte welkom.Aldus opgemaakt C.Brandenburg / Skipper-Ahoy.

Foto's

Verzamelen in Enkhuizen
Rene en zijn Potvis
Francois a/b Cygne
Quincy en de Skipper Ahoy
Passant
Cygne vertrekt
Frank a/b Ti Sento ... prachtige kleur
In de sluis van Enkhuizen
Markermeer vanaf de Bonito
Potvis voor Edam
Steigerborrel bij WSV De Zeevang
Nelleke had een enorme tas met allerlei lekkers!
Goed toeven buiten
Havenmeester en barkeeper Henny
Chinees (kantonees) buffet van Jimmy's Garden
in ons