Small Ship's Race

Locatie: IJmuiden/Lowestoft
Begin datum: 09-06-2011
Eind datum: 13-06-2011
De Small Ships Race (IJmuiden – Lowestoft).

De Nederlandse Vereniging van Toerzeilers organiseert de Small Ships Race.

Een zeilwedstrijd van IJmuiden naar Lowestoft voor kajuitzeilboten tot 24 ft. Er zullen verschillende prijzen te winnen zijn. De winnaars worden gehuldigd door de Commodore van de Royal North- & Southfolk Yacht Club tijdens een diner in het prachtige Victoriaanse clubgebouw.

De Small Ships Race is bedoeld voor schippers van een klein schip die een oversteek op eigen kiel willen maken. Het wordt een zeilontmoeting met een wedstrijdkarakter, met gelijkgezinde geesten. De snelste zal de wedstrijd winnen, maar ook de laatste zal als overwinnaar binnenkomen.
Ter voorbereiding worden diverse bijeenkomsten georganiseerd waar ervaren zeezeilers alle aspecten van deze oversteek behandelen.

De race staat open voor kajuitboten tot 24 ft. (7,50 meter Lengte over de stevens). Er zijn wel enkele minimumeisen waar schippers en schepen aan moeten voldoen.
Overigens hoef je geen lid te zijn van de Toerzeilers; iedereen is van harte welkom!

Kortom: De Small Ships Race is een race voor grote schippers met kleine schepen.
Datum
De Small Ships Race vindt plaats rondom het Pinksterweekend. De start is op donderdag 9 juni en de schepen worden op maandag 13 juni 2011 2de Pinksterdag weer in IJmuiden verwacht.

Kom naar de Lange Termijn Voorbereidingsmiddag 13 maart De Meern.
Meer informatie en inschrijven: www.smallshipsrace.nl