Sluitingstocht Noord

Locatie: IJsselmeer
Begin datum: 23-09-2011
Eind datum: 25-09-2011
Organisator: Erik Aapkes
Weinig wind maar wat een fantastisch weer hadden we voor deze sluitingstocht. Waar de hele zomer tekort geschoten was, kregen we dit weekend de volle zonnelaag. Het was tevens een sluitingstocht met een record aantal deelnemers, maar liefst 15 boten en 35 personen! Oh ja, en maar liefst 5 honden! Erg leuk om nieuwe gezichten te mogen begroeten, Marijke en Jelle van der Meer met de V1044 Blue Bird en Joke en Hendrik Jan Hummelen met hun V822 Aloha. Ook geweldig om de V933 Penelope van Gjalt en Lidy Hoeve weer te mogen begroeten, wat een krasse senioren! Ja, en Wim Schagen was er ook weer maar nu als opstapper op de Passant, nu eigendom van Rein Kutsch Lojenga, ook een nieuw lid!
Wim zei dat hij uit hoofde van zijn functie als Kascommissielid aanwezig was, maar wij hebben sterk het vermoeden dat hij zijn Bavaria op wielen wel even zat was.
Vrijdagavond verzamelden een 12- tal schepen in de Buitenhaven in Enkhuizen voor diverse ongeorganiseerde kuipborrels. Zaterdagochtend voegde de Blue Note zich nog toe aan de Victoire vloot (evenals de Aloha abusievelijk in de Buyshaven terecht gekomen door een communicatie stoornisje van ondergetekende).
Prachtig weer, maar weinig wind deden ons besluiten de geplande wedstrijd te laten vervallen en dit werd met gejuich ontvangen (zou Hans dan toch de enige zijn die altijd wedstrijden wil varen?) door de groep. En zo dreven we met een ZZW windje 1-2 richting Urk, weinig zeilen maar ongekend mooi weer!
Rond 4 uur waren alle schepen in Urk, waar ook Paul Benner en Gjalt en Lidy Hoeve zich bij het gezelschap hadden gevoegd, dus een totaal van 15 Victoires. Wat een record deelname en wat een prachtig gezicht.
De middagborrel werd een enorm gezellige dijkborrel, waarbij het gehele gezelschap heerlijk luierend op de dijk van Urk van de biertjes, wijntjes en diverse bittertjes genoot.
Het diner werd die avond genuttigd in een visrestaurant waar Nelleke en Francois voor de hele ploeg van 34 personen hadden gereserveerd. Tijdens het diner werd stilgestaan bij het overlijden van Roel de Boer en Adri Kegel.
Na het diner wilde een groot aantal leden naar een plaatselijke kroeg, maar deze bleek zo vol dat al snel besloten werd de dijk weer in te nemen. Nadat Francois laat op de avond, nog een local de digitale camera van Nelleke ontfutselde, die deze Urker eerder die avond "eerlijk had gevonden", werden uit diverse bakskisten wederom de nodige bitters gevist en kwamen de broers Brandenburg zelfs met een vat whisky aan.
Al met al werd het een laat besluit van een fantastisch sluitingsweekend Noord en voer iedereen zondag onder de brandende zon met kleine oogjes, maar voldaan weer terug naar zijn of haar thuishaven.
Namens de Victoireclub wens ik iedereen een goed winterseizoen en hoop jullie allen weer spoedig te mogen begroeten op onze evenementen.
Met dank aan Francois en Nelleke voor de organisatie van deze tocht!!!
Erik Aapkes

Links

Link Gebruiker
Foto's van Kees BrandenburgKees Brandenburg

Foto's

Palaver - Enkhuizen
Palaver Enkhuizen
Palaver Enkhuizen
Palaver Enkhuizen
Erik
Marijke
Blue Bird
enkhuizen
Enkhuizen
Enkhuizen
Blue Peter op naar Urk
op naar Urk
Urk - restaurant de Zeebodem
Urk
Urk
op naar Urk
Mark en René
mooi plaatje
Urk
In het zonnetje op de dijk
gezellig
in het restaurant
in het restaurant
in het restaurant
in het restaurant
in het restaurant
in het restaurant
in het restaurant
's nachts
's nachts
's nachts