LUSTRUM 4 juni 2011

Locatie: Monnickendam
Begin datum: 04-06-2011
Eind datum: 04-06-2011
Organisator: Erik Aapkes
Het 40-jarig lustrum van onze club, werd dit jaar in samenwerking met Victoire gevierd in Monnickendam. Het evenement vond plaats in het Hemelvaart weekend, waardoor leden uit zowel Noord- als Zuid-Nederland in de gelegenheid waren met hun Victoire te komen. En dat werd dan ook gedaan. Vrijdagavond lagen er al een 10-tal schepen waaronder een groot aantal uit het zuiden des lands en zowaar één buitenlands schip, de V1200 Stella van Dirk en Chantal d'Hondt uit België. Het werd die avond al behoorlijk gezellig.
Zaterdagochtend kondigde zich aan met prachtig weer en allengs kwamen er meer Victoires binnen en meldden zich tevens de eerste leden die "over land" kwamen. Op de kade voor het kantoorgebouw van Victoire, was een zomerterras ingericht met biertafels en statafels en tegen de kade lagen uiteindelijk meer dan 25 Victoires van allerlei afmetingen, kleurrijk versierd met vlaggenlijnen. Rond 3 uur werd de middag geopend door Marcel Koekoek van Victoire die ons allen welkom heette en uiteraard iets vertelde over de nieuwe Victoire werf. Dick Koopmans jr. nam ons mee langs de historie van Victoire en uiteraard vertelde onze voorzitter Hans Lenk, enkele anekdotes uit het verleden van de Victoire club. De rij speeches werd afgesloten door een humoristisch verhaal van erelid Rokus de Groot, uit de oude doos van de club!
Daarna waren de kelen meer dan droog, en dus onder het genot van een drankje, hapje (verzorgd door Victoire) en uitstekende muziek van een jazztrio onder leiding van Hans Oosterhaven, werd de rest van de middag besteed aan het ophalen van herinneringen, vertellen van sterke zeilverhalen en het nader met elkaar kennismaken. En dat alles onder een brandende zon, tegen een decor van kleurrijk versierde Victoires. Een onvergetelijk plaatje.
Rond 6 uur vertrokken we lopend richting het Mirrorpaviljoen voor het avondeten. Een dinerbuffet met dinertheater. De theatergroep Acta uit Leeuwarden, nam ons mee voor een Captain's Dinner op een cruiseschip. Een uiterst komisch en onderhoudend optreden, waarbij enkele leden het (op een nette manier) moesten ontgelden. Miriam Meijer (V1044 Ti Sento) vervulde geheel onvrijwillig de rol van "mama" van één van de acteurs, Peter Mater (V1122 Blue Peter) en Annemiek Koning (V1044 Noorderkroon) verzorgden op het podium de geluiden uit een hoorspel en Alex Winkelhuis (V1044 Beloega) liep zelfs een nat hoofd op.
Genoeg materiaal voor een hilarische avond met prima eten! De avond werd afgesloten door de voorzitter Hans Lenk, waarop iedereen weer richting huis of schip keerde. In menig kajuit werd de avond nog even nagevierd met een schippersbittertje.
Al met al een goed lustrum, met goed entertainment maar bovenal goed gezelschap!
Wij hopen iedereen dan ook spoedig weer te zien op komende evenementen van onze club.

Foto's

Victoire Club
De vlaggen
Victoire's
feestje
Victoire
Erik Aapkes op weg naar Monnickendam
Bij Victoire Yachts
de schepen
schepen
schitterend
nat