Lezing: Zien en Gezien worden

Locatie: Huizen wsv Gooierhav
Begin datum: 14-03-2010
Eind datum: 14-03-2010
Organisator: Erik Aapkes
Te oordelen naar de reacties na afloop van de lezing \"Zien en Gezien worden\", door Mienco Dijkstra, was het zeer zeker een geslaagd evenement. Niet alleen de inhoud van zijn verhaal was uiterst interessant en boeiend, maar ook zijn manier van vertellen hield ons maar liefst van half drie tot half zes bij de les.
De introductie bestond uit een, uiteindelijk toch wel uitgebreide, beschrijving van het grote Rondje Atlantic, welke Mienco met zijn gezin heeft gemaakt op de SY Indigo. Wat een reis van 3,5 jaar had moeten worden werd uiteindelijk een drie jaar durende trip, waarbij ook minder voor de hand liggende plekken werden aangedaan, zoals Suriname, de Orinoco rivier en de zuidkust van Cuba. Het verhaal werd aangevuld met prachtige foto\'s van de reis. En uiteraard kwam ook het angstaanjagende verhaal van Mienco\'s val overboord midden op de Atlantic aan bod. En het heldhaftige optreden van zijn toen nog zeer jonge zoons!

Dit vormde een goede inleiding tot het eigenlijke thema van de lezing. Na de pauze, met borrel en bitterbal, werd uitgebreid ingegaan op de diverse veiligheidsaspecten tijdens het zeilen, op het gebied van communicatie, navigatie en meteo. Behoorlijk technische materie, maar gezien de vragen uit het publiek zeer zeker interessant.
Na afloop van de lezing nam Mienco nog ruimschoots de tijd om individuele vragen te bantwoorden, en konden we rond een uur of zes terugkijken op een geslaagd evenement, met een goed verhaal, een prima verteller op een prettige lokatie.
Erik Aapkes

Ingekomen brief :
Dag beste mensen van de Victoire club,
Afgelopen zondag was onze eerste ontmoeting met jullie van de Victoireclub.
Wij hebben een ontzettend leuke middag gehad.
Daarom willen wij jullie nogmaals bedanken voor het feit dat deze lezing is verzet van de zaterdag naar de zondag.
Ook hopen wij dat dit nog eens vaker gedaan zou kunnen worden want wij zijn erg grote fans van dit soort lezingen.

Wij hadden Erik ook al wat tips voor evenementen doorgegeven die met de winterdag goed gehouden kunnen worden.

Ik hoop jullie dus vaker te ontmoeten en mochten jullie deze zomer in Makkum komen dan zijn jullie altijd van harte welkom bij ons aan boord.
V35 Victory Blue ligplaats Marina E5. Er gaat geen weekend voorbij dat wij niet aan boord zijn. ( Behalve dan zaterdag overdag!! Ha ha)

Met vriendelijke groet
Alberdina en Rene Kale

Foto's

Rene, Alberdina en Erik
Fa. Stroombergen
Cees, Dorris, Wim en Hans
Mienco en Erik
Roel en Henny
Fam. van der Hoeff
Kletskousen
Aandachtige luisteraars