Rondje Noord Holland 2008

Locatie: Den Helder
Begin datum: 29-08-2008
Eind datum: 31-08-2008
Organisator: Cees Brandenburg
29 aug. verzamelen zich een aantal schepen in Beverwijk. Aan het eind van de avond zijn het er in totaal 10.

30 aug. vertrekken de schepen al om 11 uur omdat er rekening wordt gehouden met weinig wind uit het zuidoosten. 2 schepen sluiten ter hoogte van de sluis aan. Tegen half een wordt de pier van IJmuiden gepasseerd en varen we naar Den Helder. Het is een prachtige dag, veel zon en wat de wind betreft, halve wind kracht 4, waardoor we heerlijk langs de kust kunnen zeilen. Het draait zelfs wat naar het noorden waardoor er bij de Marsdiep gekruist moet worden. De schepen komen allen snel acter elkaar binnen. Na wat te hebben geborreld bij elkaar wordt de kantine van Henk en Joke bestormd door de hongerige bemanning en wordt de Internationaal gerenomeerde Nasi en Bami naar binnen gewerkt. Daarna gaat ieders zijn of haar weg.

31 aug. vertrekt de armade om 7:30 naar Den Oever. Een aantal doen dat op zeil en een enke al meteen op de motor aangezien de wind bijna op de kop staat. Halverwege is bij iedereen de dieselzeil volop in bedrijf. Na Den Oever valt de groep uiteen als iedereen zich een weg baant naar zijn of haar thuishaven. Enkhuizen is niet te bezeilen waardoor ik eerst naar Stavoren zeil alvorens overstag te gaan naar Enkhuizen. Na de sluis is het gedaan met de wind en moeten de laatste mijlen op de motor worden afgelegd naar de thuishaven.

Opnieuw een leuke belevenis, met leuke verhalen en foto\'s.

En volgend jaar wordt het waarschijnlijk weer het weekend voor de natte Hiswa. Zorg dat u dan ook van de partij bent. Heus, u weet niet wat u mist!

Paul Benner
sy Capilano