Zeiltrim door Harry Amsterdam

Locatie: Huizen
Begin datum: 10-02-2007
Eind datum: 10-02-2007
Zaterdag 10 februari werd de cursus Zeiltrim gegeven door Harry Amsterdam.

40 deelnemers meldde zich die ochtend in Huizen om zich te bekwamen in het optimaal beheersen van de zeilstand.

Harry begon met een korte inleiding om vervolgens te inventariseren wat er leefde onder de deelnemers. Genoeg vragen voor een dagvullende programma. Er werd gesproken over masttrim, verstagingen en materiaal. De Victoire mag dan wel topgetuigd zijn, er zijn nog zeker goede mogelijkheden de snelheid verder op te voeren.

Vervolgens werd de mogelijkheden besproken hoe we het best de zeilen kunnen trimmen. De lezing werd (bijna helaas) onderbroken door de lunch.

Na de lunch ging het verhaal verder. Er werd ingegaan op specifieke vragen van de deelnemers wat leidde tot uitgebreide kennisoverdracht onderling. Voor velen ging er toch wel een wereld open. Ook kwam de verschillende materialen aan bod, met de daarbij behorende voor- en nadelen.

Mijn les was dat we toch wel erg weinig trimmen. Als we eenmaal zeilen wordt er nog maar weinig aan de zeilen veranderd.

Er is nu een groep Victoires die het komend seizoen waarschijnlijk fanatiek over het water zullen zeilen. Ze zullen het drukker hebben, maar dat levert alleen maar meer zeilplezier op.

Ik kan alleen maar de organisatie en Harry Amsterdam hartelijk danken voor de geweldige dag.

Paul Benner

Foto's

borrel1
borrel2
napraten
Bedankt
zaal2
zaal1
Opening