Openingstocht Noord

Locatie: Stavoren/Enkhuizen
Begin datum: 17-05-2007
Eind datum: 20-05-2007
Organisator: Hans Lenk
Verslag openingstocht Noord 2007

Op donderdag 17 mei rond 19:00 uur begon de openingstocht met een gezellige borrel in Stavoren. Voor ons, als debutanten, een mooie gelenheid om met andere Victoire zeilers kennis te maken. Tijdens het palaver zette Hans Lenk de plannen voor de komende dagen uit. Gelet op de windverwachting voor de vrijdag was het op dat moment al onzeker of de geplande tocht over het wad wel door kon gaan.

Tijdens het palaver van vrijdagochtend bleek de windverwachting voor Texel ZW 7, voeg daarbij stroom tegen wind en het logische besluit werd genomen om over het IJsselmeer naar Den Oever te vertrekken. Met een knik in de schoot stoven de Victoires één voor één Stavoren uit om na 1,5 à 2 uur in Den Oever aan te komen. In Den Oever werd de middag op ontspannen wijze doorgebracht.

Het diner in de “Dikke Bries” was een hoogtepunt. Dit restaurant is echt een aanrader voor alle zeilers: ongelofelijk veel martieme stukken, een humoristische menukaart, live muziek en een hoop kolder (een dessert met rietje van 1,5 meter vergezeld van keukentrapje, een theedoos van formaat hutkoffer).

Zaterdag de dag van de wedstrijd. Onder de leiding van Wim Blankenstijn werd een mooie baan uitgezet: van Den Oever hoog aan de wind achter de dijk, rond de windmolens bij Medemblik, vervolgens een kleine 10 mijl ruime wind en een afsluitend kruisrak richting Enkhuizen. De wedstrijd werd onder perfecte omstandigheden gezeild, 5 beaufort toenemend tot 6 met uitschieters naar 7, zonnetje en mooie wolkenpartijen.

Na de wedstrijd werd gezellig geborreld waarna de gezelligheid werd doorgezet tijdens het diner. Na het diner werd op sommige boten stug doorgeborreld terwijl anderen te kooi gingen. Zondag was iedereen weer paraat om de thuisreis te aanvaarden. Voor ons betekende dit een prachtig rak met Spinaker naar Monnickendam.

We kijken als debutanten terug op een geweldig weekend met 90 prachtige mijlen en een hoop gezelligheid. Rest ons nog slechts om Hans, Willem en Wim te bedanken voor de organisatie en iedereen een mooi en veilig vaarseizoen te wensen.

Miriam en Frank Meijer, a/b Ti Sento

Naschrift: ondanks de pittige omstandigheden tijdens de wedstrijd was op meerdere boten de helft van de bemanning in de weer met een camera.
[URL=http://miriamfrank.smugmug.com/gallery/2882111#154789105]Klik hier voor de foto\'s[/URL]. http://miriamfrank.smugmug.com/TiSento

[U][B]Uitslag van de wedstijd[/B][/U][LIST]
[*]1. Fuga[/*]
[*]2. Anakmas op 3:19 minuten[/*]
[*]3. Skipper Ahoy op 3:26 minuten[/*]
[*]4. Carnyx op 3:42 minuten[/*]
[*]5. Passant op 4:41 minuten[/*]
[*]6. Captains Cabin op 5:50 minuten[/*]
[*]7. Skuum op 6:24 minuten <-- LINE HONOURS[/*]
[*]8. Mixed Emotions op 6:32 minuten[/*]
[*]9. Thira op 9:00 minuten[/*]
[*]10. Ti Sento op 10:57 minuten[/*]
[*]11. Potvis op 11:22 minuten[/*]
[*]12. Fuut op 12:18 minuten <-- AANMOEDIGINSPRIJS[/*]
[*]13. Blue Note op 12:31 minuten[/*]
[*]14. Geronimo op 15:08 minuten[/*]
[*]15. Waterkreeft op 24:18 minuten[/*]
[/LIST]

Foto's

Carnyx 2
duel Fuga/Capt. Cabin
klaar voor vertrek
Passant
Skuum
TiSento in de achtervolging