Lezing communicatie-apparatuur

Locatie: Huizen
Begin datum: 19-02-2005
Eind datum: 19-02-2005
Op 19 februari hield Peter van der Wal van de firma Kwadraad, een lezing over navigatie-electronica, SSB radio\'s en sailmail aan boord.
Hij begon zijn verhaal met hoe je eventueel storingen in je apparatuur kunt opsporen en oplossen. Daarnaast gaf hij informatie over de nieuwste antennes, radio\'s en andere electronica aan boord. De belangrijkste opmerking: als een fabrikant je iets verkoopt met de opmerking \"het kan alles\", wees dan op je hoede. Het betekent haast altijd dat er consessies zijn gedaan en niet altijd ten goede.
Ook de \"weermuis\" genoot veel belangstelling onder het publiek. Dit is een apparaat dat weerberichten ontvangt en eenvoudig via de PC te gebruiken is.
\"s Middags was zijn verhaal iets minder samenhangend, maar werden Navtex, weerkaarten, Grip-files en Sailmail binnenhalen besproken.

Heeft u de lezing gemist? Jammer. Als troost hieronder een link naar de site van Peter van der Wal, met veel informatie over de mogelijkheden van communicatie- en navigatiehulpmiddelen op uw boot.
[Red]Kwadraad[/Red]