Openingstocht 2004 - Zuid

Locatie: Haringvliet
Begin datum: 20-05-2004
Eind datum: 23-05-2004
Organisator: Henny van Heeren-Eielts
Het verslag van de “Paddington”

Als nieuw lid van de Victoire club (in november werd onze V933 – “Paddington” aangeschaft) besloten wij op het laatste moment om toch in te schrijven voor de Openings-tocht Zuid.
Omdat wij in de week van Hemelvaart met de boot op vakantie waren in Zeeland en reeds zondagochtend vroeg terug op het thuisfront moesten zijn, konden wij de afsluiting met BBQ in Dinteloord helaas niet meemaken.
Op weg naar de ontmoetingshaven “De Put” waren wij de “Walcherijn” en de “Turpan” al tegengekomen, vermoedelijk ook onderweg hiernaartoe. Uiteindelijk waren er 16 Victoires die aan een gereserveerd steiger aanmeerden. Zoveel mooie en verschillende Victoires bij elkaar! De ontvangst was leuk en met vele mensen werd kennisgemaakt.

Ons plan hoge ogen te gooien naar de titel Victoire-kok 2004 ging de mist in. Woensdagavond, liggend in St. Annaland, kwamen wij erachter dat de volgende dag de winkels dicht zouden zijn vanwege Hemelvaart; de jachthavenwinkel van Aqua Delta, Bruinisse, kon ons maar ten dele uit de brand helpen.
Het ‘buffet’ bestond uit 16 verschillende ‘eenpans-maaltijden’ en daaruit moesten we de beste Victoire-kok kiezen (de zuurkool met zalm was inderdaad erg lekker en ook mijn favoriet, hulde voor Leny).

Daarna de ‘Oud Hollandse spelen’ die wat chaotisch verliepen, maar ook dit was erg gezellig. Onze zoon Kai (9 jaar) was het enige kind en dat was uiteraard jammer, maar hij vond het toch wel lollig, omdat hij bij alles en door iedereen erbij betrokken werd.
De volgende dag de wandeltocht op het eiland Tiengemeten, dit was voor Kai teveel en dus hielpen wij Henny met het opruimen en schoonmaken van het clubhuis van ‘De Put’. Een paar uur later kwam een vermoeide ploeg wandelaars terug van een mooie tocht, verzorgd door Roel de Boer.
Aansluitend gezamenlijk op weg naar Hellevoetsluis (zonder wedstrijd-element, alhoewel??) met een lekker windje, dat steeds verder aanwakkerde.

’s Avonds het Koopmansfestijn (tot mijn verrassing had dit niets met Dick Koopmans te maken maar met het gezamenlijk bakken van pannenkoeken) : dank aan iedereen die branders e.d. uit de boot haalden en hebben staan bakken.

Na een verdiende nachtrust (het gaat je niet in de koude kleren zitten) om 10.00 uur de briefing om de gegevens voor de wedstrijd in ontvangst te nemen en evt. vragen te stellen. De start zou in westelijke richting ter hoogte van Middelharnis zijn met een paar aande-windse en wat langere voordewindse en halfwindse rakken, richting de finish voor de Haring-vlietbrug.
De bedoeling was om daar de brug van 15.00 uur te hebben. Uiteindelijk was de wind dermate stevig dat de meesten zelfs de klap van 14.00 uur haalden.

Bij de start was het voor ons onduidelijk of wij nu wel of niet te vroeg waren : op zowel mijn horloge als timer was ik niet te vroeg, maar het feit dat de anderen iets later kwamen, bracht ons aan het twijfelen. Ook had ik gezien dat op het startschip op de toeter geblazen werd (maar zonder geluid de 1e keer) op het moment dat ik dacht dat er echt gestart werd. Maar het feit dat ik niet teruggeroepen werd, hield voor mij in dat ik op tijd was gestart.
Ik heb nu begrepen dat we iets te vroeg waren (sorry) en daarvoor strafkorting gekregen hebben (dit maakte uiteindelijk voor de klassering niets uit).

Henny was zo vriendelijk mij maandagmorgen de uitslag door te bellen :
- “Paddington” 2e !
- “Blue Spirit” 1e. Carol : gefeliciteerd!
Natuurlijk doe je je best met de wedstrijd maar het was gewoon ook heerlijk om zo te kunnen zeilen tussen andere Victoires en te kunnen vergelijken.

Wij hebben een prima en gezellig weekend gehad en hopen voor de anderen dat de zaterdagavond met BBQ ook nog een leuke afsluiting was. Voor ons zeker voor herhaling vatbaar en tot een volgende keer en wat de start betreft : ik zal mijn leven beteren.

Groeten
Richard, Brenda en Kai Spruijt
V-933 “Paddington”Foto's

verkiezing beste kok
winnaars
beetje duf
spelletjes
spelletjes
spelletjes
spelletjes
spijkers poepen
buffet